Infographic laten maken?

Jouw boodschap in een boeiend en begrijpbaar beeld?

Waarom je infographics niet kan uitsluiten?

Naast het feit dat infographics makkelijk en begrijpbaar informatie overbrengen, blijft deze informatie ook veel langer hangen. Een boeiend beeld creëert stopkracht en dat is precies wat je nodig hebt in een tijd waar bezoekers en lezers nergens geduld voor hebben en met een enorme snelheid door alles heen klikken.

55%

55% van de websitebezoekers spenderen minder dan 15 seconden aan het lezen van de content.

60K

Je brein verwerkt 60.000 keer sneller beeldende informatie t.o.v. geschreven tekst.

65%

Mensen kunnen na 3 dagen 65% van de informatie herinneren wanneer het gecombineerd is met beeld t.o.v. 10% zonder beeld.

Hoe verloopt een infographic project?

Intakegesprek

In een sparringsessie nemen we de doelstellingen door. Samen bepalen we het verhaal dat de infographic gaat vertellen. Hierbij is niet alleen de boodschap belangrijk, maar ook de manier van overbrengen. We houden rekening met de identiteit van het bedrijf, de aan te spreken doelgroep en het kanaal waar de infographic gedeeld zal worden.

01

02

Vertaalslag

In de vertaalslagfase kijken we hoe we de content zo kunnen verbeelden dat het voor iedereen makkelijk en snel te begrijpen is. We kiezen de elementen die gevisualiseerd moeten worden en verwerken deze in een schets. Zo wordt de basis gelegd voor de infographic en gaan we over naar visuele communicatie.

Ontwerpen

De schets wordt door onze designers getransformeerd tot een origineel ontwerp in jouw huisstijl. We verbeelden de data en visualiseren je boodschap. We zorgen ervoor dat de boodschap het écht overkomt. Hierbij houden we rekening met de verschillende soorten media en halen we het maximale uit ieder platform.

03

Een content subheading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum

Wie maken de infographics?

Tijdens een infographic project schakel je als opdrachtgever direct met de creatief. Zo garanderen we dat al je wensen doorvertaald worden tot het perfecte beeld.  

Noor Schräder

Design

Meer lezen

Emma Struijs

Design

Meer lezen
Gio.960100

Giovanni Beccu

Design

Meer lezen
Noor

Noor

Design

Emma

Emma

Design

Voorbeelden van onze infographics

Thumbnail infographic Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Gebiedsontwikkeling

Thumbnail infographic postnl

PostNL

Roadmap

Thumbnail infographic cordaan

Cordaan

Team planning

Thumbnail infographic markteffect

Markteffect

Roadmap

Thumbnail infographic school veiligheid

School & Veiligheid

Seksuele diversiteit

Thumbnail infographic de woningpartner

De Woningpartner

Jaarverslag

Thumbnail infographic imagomonitor

Imagomonitor

Jaarverslag

Thumbnail infographic nec agz

NEC=AGZ

Gebiedsontwikkeling

Thumbnail infographic tictag

Tictag

Visualisatie werkwijze

Een aantal van onze brave klanten

Wat kost een infographic?

Een infographic is altijd maatwerk en er zijn vele mogelijkheden in uitwerking. De kosten van je project kunnen sterk variëren op basis van 2 verschillende factoren namelijk 1. de tijd en het aantal overlegmomenten die er nodig zijn om de content concreet te maken en definitief te krijgen. En 2. het niveau van het illustratiewerk en de complexiteit ervan. 

Dat gezegd hebbende, beginnen infographics bij ons vanaf €510,- en kunnen de kosten oplopen tot €4.000.

Voor een meer gedetailleerde prijsopgave kun je ons bellen of ons formulier invullen.

In het kort

Wat is de ideale vorm van een infographic?

De ideale vorm van een infographic is er niet. De ideale vorm is afhankelijk van de boodschap die je wilt overbrengen en de plaats waar je hem wil gebruiken. Een infographic voor in een magazine kan bijvoorbeeld 210 x 148 mm genoeg. Een infographic die je op een poster formaat wil afdrukken moet een stuk groter zijn. Het is sowieso belangrijk dat je niet te veel informatie in de infographic zet. Alleen de essentie van je verhaal.

Wat is de gemiddelde looptijd van een infographic?

Een infographic kunnen we al binnen 5 werkdagen realiseren (incl. feedback). Maar dit is natuurlijk afhankelijk van de input.

Wat moet ik allemaal aanleveren voor een infographic?

Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van jullie input. Jullie weten namelijk het beste wat jullie willen communiceren. Het is belangrijk dat je in een infographic niet teveel tegelijk wil vertellen, daarom redigeren wij altijd jullie tekstuele input. Zo krijg je uit eindelijk een kristal heldere infographic. Voor elke infographic hebben we sowieso jouw logo in EPS óf PDF format nodig (en een eventueel huisstijl handboek).