E-mail marketing
Verhoog je omzet en brand awareness met e-mail marketing

E-mail marketing uitbesteden?

E-mail marketing is een krachtige manier om contact te onderhouden met klanten en leads, en kan leiden tot klanttevredenheid, cross-selling/up-selling en leadgeneratie. Home of the Brave beschikt over jarenlange ervaring in e-mail marketing, variërend van telecom labels met e-mail accounts met meer dan 500.000 adressen tot corporate organisaties als Shell waarbij je met 25.000+ medewerkers communiceert.  

Vergroot het succes van jouw e-mail marketing met automatisering! Zeg vaarwel tegen tijdrovende handmatige taken en verwelkom efficiëntie en effectiviteit. Ons team van gecertificeerde specialisten maakt gebruik van de nieuwste software en tools om op data gebaseerde e-mailcampagnes te ontwikkelen. Zo kun jij je richten op jouw core business, terwijl wij zorgen voor meer leads en omzet tegen zo laag mogelijke kosten.

50%

50% van de mensen koopt minstens één keer per maand via marketing-e-mails.

59%

59% van de respondenten zegt dat marketing-e-mails hun aankopen hebben beïnvloed.

4MLD

Er zijn 4 miljard dagelijkse e-mailgebruikers. Dit aantal zal naar verwachting stijgen tot 4,6 miljard in 2025.

Onze aanpak voor e-mail marketing

Strategie bepalen 

Bij Home of the Brave beginnen we met een grondige analyse van jouw bedrijfsstrategie, doelen, behoeften en wensen. Vervolgens maken we een contentstrategie en implementeren we de juiste automation software om campagnes te ontwikkelen. 

01

02

Campagne ontwikkelen

We bouwen een template met de visuele vormgeving & tone-of-voice van jouw bedrijf voor de e-mailcampagnes. We segmenteren jouw e-maillijsten op basis van jouw bedrijfsdoelstellingen en sturen gepersonaliseerde e-mails voor meer leads, sales en klanttevredenheid.

Monitoring en optimalisatie

Na het verzenden van de e-mailcampagnes bespreken we met inzichtelijke rapportages de resultaten. Op basis van de data testen en optimaliseren we de campagnes om de kansen te benutten en het beste uit jouw marketing te halen.

03

Een content subheading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum

Welke vormen van e-mail marketing zijn er?

E-mail marketing is een krachtig middel om iedere fase van de customer journey aan te pakken. Bij Home of the Brave richten we ons op 3 belangrijke fases: prospecting, aankoop en retentie. In het onderstaande Flywheel-model zie je hoe e-mail in elke laag en fase van marketing, sales en service een belangrijke rol speelt. 

Prospecting

In de prospecting-fase ontwikkelen we een leadstraat, een reeks e-mails vanaf het moment van conversie tot de salesgekwalificeerde lead. Ons doel is om leads van de juiste informatie te voorzien en hen te begeleiden naar hun aankoopmoment.

Sales

In de aankoopfase richten we ons op prospects die klaar zijn om te kopen. Dit zijn leads die afkomstig zijn van offerteaanvragen of verlaten winkelmandjes op de website of doorgroeien uit prospecting-fase.

Retentie

In de delight- of retentiefase richten we ons op het verhogen van de omzet bij bestaande klanten en werken we aan klantloyaliteit. Dit doen we door segmentatie van de klantenbestand en afstemmen van de nieuwsbrieven aanbod en deals op hun unieke behoefte en kenmerken. 

Een aantal van onze brave klanten

Wat kost e-mail marketing? 

Voordat je aan de slag kunt gaan met e-mailmarketing, moet je over de juiste automation software beschikken. Deze systemen maken het mogelijk om je database te segmenteren, e-mail templates te maken en verzenden vanuit jouw domein. Wij zijn solution partner bij de meest bekende e-mailmarketting pakketten zoals: Hubspot, Klaviyo, ActiveCampaing, Mailchimp, spotler en Copernica.

E-mailmarketing is het goedkoopste onderdeel van de gehele marketing mix. Jouw e-mail database heeft echter al genoeg geld gekost in werving van klanten of leads. Deze kosten zitten meestal verweven in je Google ads of social media marketing inspanningen. De overige kosten voor e-mailmarketing bestaan voornamelijk uit bureau kosten voor design en optimalisatie.

Bij Home of the Brave worden de kosten opgebouwd uit verschillende principes die wij inzetten om jouw succes te garanderen, daarom bieden we een op maat gemaakte begroting. Ben je benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen of wil je sparren over jouw e-mail vraagstuk? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Blogs

In het kort

Wat is e-mail marketing? 

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij bedrijven e-mails versturen naar hun doelgroepen. Het doel is om relaties op te bouwen, leads te genereren en conversies te stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van nieuwsbrieven, promoties of gepersonaliseerde e-mails.

Hoe maak je een e-mailstrategie?

Om een effectieve e-mailstrategie te maken, moet je beginnen met het definiëren van je doelstellingen en het bepalen van je doelgroep. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de de content en inhoud van je e-mail aansluit op de wensen en behoeften van je doelgroep. Het is belangrijk om de merkidentiteit te communiceren en de frequentie van je e-mails goed te plannen. Door het kiezen van de juiste tools en software kun je gericht en geautomatiseerd campagnes uitvoeren en beheren. Analyseer altijd de resultaten van je inspanningen om je campagnes te optimaliseren en je ROI te verbeteren.

Waarom e-mail marketing uitbesteden?

Door e-mailmarketing uit te besteden aan een marketingbureau, kun je profiteren van de creativiteit en expertise van professionele contentmakers. Zij weten hoe ze aantrekkelijke en effectieve content kunnen creëren. Met de expertise en ervaring van verschillende klanten kunnen zij een email strategie op maat maken die aansluit op je bedrijfsdoelen en de doelgroep. Daarnaast beschikken marketingbureaus ook over geavanceerde tools en technologieën voor het beheren en analyseren van e-mailcampagnes.