Influencer marketing
Upgrade jouw bereik en merkimago met influencers

Influencer marketing uitbesteden?

Influencer marketing is een krachtige manier om jouw merk en producten te promoten bij een groot en betrokken publiek. Influencers liggen dicht bij de doelgroep en maken authentieke content. Door influencer marketing uit te besteden aan een bureau, kan je profiteren van de expertise, technologieën, schaal en creativiteit van het bureau. Home of the Brave heeft een eigen database en de juiste contacten om de passende influencers en content creators te vinden. Daarnaast kunnen wij influencer campagnes efficiënt organiseren, uitvoeren, meten en analyseren. Allemaal om jouw tijd en risico's te besparen.

49%

49% van de consumenten vertrouwt aanbevelingen van influencers.

31%

31% van de consumenten heeft ooit een product of dienst gebruik na het te zien bij een influencers post.

5X

Influencer marketing heeft gemiddeld een ROI van 5x.

Onze aanpak voor social media marketing

Strategie bepalen 

We beginnen met een grondige analyse van jouw bedrijfsstrategie, behoefte, wensen en doelen. Vervolgens gaan we kijken wat de doelstellingen zijn, wat voor content er nodig is en aan welke eisen de influencer/content creator moet voldoen.

01

02

Werving fase

In deze fase gaan we op zoek binnen ons database en contacten van influencers en content creators. Wij analyseren de doelgroep om geschikte influencers te selecteren die passen bij de merkidentiteit en klanten van het bedrijf.

Optie-evaluatie

Wij komen met meerdere opties, zodat je uit een brede selectie kunt kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen. Wij zorgen ervoor dat de gekozen persoon een goede fit is met uw merk en campagne, en dat de samenwerking een succes wordt.

03

Een content subheading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum

Een aantal van onze brave klanten

Wat kost influencer marketing?

De kosten van een influencer marketingcampagne worden bepaald door verschillende factoren. De influencers, het aantal volgers en het platform. Content creators hanteren hun eigen prijzen. Zo kan een micro influencer al blij zijn met gratis producten terwijl een macro influencer op youtube €2.000 vraagt voor een filmpje van 2 minuten. 

Onze tarieven zijn transparant en concurrerend, zo worden prijzen berekend door het bereik, engagement en de soort content die influencers moeten maken. Home of the Brave onderhandelt namens jou om de beste condities af te spreken en maximale waarde uit een samenwerking te halen voor beide partijen.

Ben je benieuwd of influencer marketing iets voor jouw merk is en wat de kosten zijn? Treed vrijblijvend met ons ingesprek.

In het kort

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij merken samenwerken met invloedrijke personen, ook wel influencers genoemd. De influencers hebben een loyale en betrokken volgersgroep opgebouwd, en merken kunnen hierop inspelen door samenwerkingen aan te gaan om hun merk, product of dienst te promoten. De samenwerkingen worden vooral online gedaan, en draaien allemaal om meer zichtbaarheid en bekendheid creëren voor het merk en een specifieke doelgroep bereiken.

Hoe vind ik de juiste influencer voor mijn campagne?

Om de juiste influencer voor je campagne te kiezen, is het belangrijk om eerst de doelgroep en doelstelling van je campagne te bepalen. Vervolgens kun je op zoek gaan naar influencers die in jouw branche of niche opereren en een publiek hebben dat overeenkomt met je doelgroep. Bekijk hun content en betrokkenheid, en beoordeel of ze passen bij de waarden en merkidentiteit van je bedrijf voordat je een samenwerking aangaat. Het is ook aan te raden om te werken met micro-influencers, die mogelijk minder volgers hebben, maar vaak een meer betrokken en loyale doelgroep hebben en betaalbaarder zijn dan grote influencers.

Hoe effectief is influencer marketing?

De effectiviteit van influencer marketing varieert afhankelijk van factoren, zoals het type product of dienst, het doel van de campagne en de gekozen influencer (bereik). Uit 'The State of Influencer Marketing 2021: Benchmark Report' van Influencer Marketing Hub blijkt dat 90% van de respondenten influencer marketing de meest effectieve vorm van marketing vinden. Het is dan ook niet verrassend dat merken hun budgetten voor influencer marketing dit jaar verwachten te vergroten, gezien de hoge ROI van 5,10 euro voor elke euro die wordt geïnvesteerd.

Hoe doe je influencer marketing?

Het implementeren van een succesvolle influencer marketing strategie vereist een zorgvuldige planning en strategie. Begin met het bepalen van jouw doelstellingen, het identificeren van jouw doelgroep en selecteer de juiste influencers om jouw boodschap over te brengen. Overweeg factoren zoals bereik, engagement en publiek om ervoor te zorgen dat de influencer past bij jouw doelgroep. Maak duidelijke afspraken over contentcreatie zodat het aansluit op je merkidentiteit. Meet en te evalueer je strategie om de effectiviteit van je campagne te verbeteren en je ROI te verhogen.

Hoeveel kost een samenwerking met een influencer?

De kosten voor samenwerking met een influencer kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal volgers, het type content dat ze maken en het platform dat ze gebruiken. Bijvoorbeeld, micro-influencers met ongeveer 10.000 volgers kunnen gemiddeld tussen de €100-€250 vragen voor een gesponsorde post op Instagram, terwijl top influencers zoals Kim Kardashian met meer dan 200 miljoen volgers tot wel €1 miljoen per post kunnen vragen. Voor andere platformen zoals YouTube, TikTok en blogs kunnen de kosten ook variëren afhankelijk van de populariteit en engagement van de influencer..

Hoe meet je het succes van influencer marketing?

Het meten van het succes van influencer marketing hangt af van de doelstellingen van de campagne. Een aantal veelgebruikte KPI's zijn engagement rate, bereik, verkoop, merkbekendheid en volgersgroei. Dit kan worden geanalyseerd door middel van software en tools. Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te bepalen welke KPI's worden gebruikt om het succes te meten en deze gedurende de campagne nauwlettend in de gaten te houden.