Welkom Energie, Welkom Thuis App

Illustratie, beeldtaal en animatie

Voor de app van Welkom Thuis, een product van Welkom Energie, ontwierpen wij deze eigenwijze en karakteristieke karakters en animaties. Kijk mee!

Fun

Het uitgangspunt voor de karakters , illustraties en animaties was een mix van herkenbaarheid, eigenheid en een flinke dosis fun.

Inspiratie voor de beeldtaal

Welkom Thuis, een app van Welkom Energie voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn of haar energieverbruik. Zelfs te gebruiken als je geen klant bent! Dat maakt dat de app tevens een visitekaartje is van Welkom Energie. Hierdoor maken we gebruik van het bestaande vrolijke en herkenbare kleurenpalet van Welkom. Voor de flexibiliteit voegden we daar nog 1 extra kleur aan toe: een diep rode paars.

De concepten van de 3 karakters zijn gebaseerd op vormen die refereren naar energie. Zo is bijvoorbeeld het lichaam van zoon Eddy gebaseerd op de vorm van een gloeilamp. Dat past zowel bij het idee van energie als van een wijsneus. Verdere vormen van de karakters zijn extra overdreven en leggen accenten op ieder individueel karakter. Extra overdreven maakt ze extra leuk!

Wil jij ook eigen karakters voor jouw merk?

Copyright© 2023 Home of the Brave.
Alle rechten voorbehouden.

Interesse in een afspraak?

Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!