Maatschappelijk Werk Walcheren

Animatie en beeldtaal

Maatschappelijk Werk Walcheren heeft ons gevraagd een animatie te maken ter ondersteuning van hun  maatschappelijke diensten. De animatie is de eerste uit een reeks. In elke animatie staat een onderwerp centraal waar MWW mee te maken krijgt, en de reeks vormt ze de basis van een storydriven campagne. Deze eerste animatie gaat over huiselijk geweld.

MWW beeld 01 KLEIN
MWW beeld 02 KLEIN
Knippereffect

Omdat er niet veel beweging is en om de handgetekende stijl verder door te trekken, hebben we alle karakters een klein flikkerend effectje geven!

MWW storyboard 02 KLEIN
MWW storyboard 01 KLEIN
MWW_Illustratie_Bente-telefonerend

Illustratief sterk

Voor dit project hebben we de stijl van de karakters volledig doorgetrokken in de animatie. Voor elke houding en uitdrukking zijn de karakters opnieuw geïllustreerd. Om de animatie rustig te houden, zodat de focus echt naar de voice-over gaat, hebben we de bewegingen rustig gehouden. Omdat alles erg minimaal was, voelde het toch nog niet goed genoeg. Wat kan de animatie meer leven geven? Hiervoor hebben wij een knipperend effect aan de karakters toegevoegd. Zo krijgt je een tekenachtig gevoel alsof je naar een oude 2D animatiefilm zit te kijken die nog niet helemaal af is. 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen?

MWW beeld 01 GROOT compressed