Animatie laten maken?

Content duidelijk overbrengen voor meer interactie, leads en omzet?

Hebben wij nu écht een animatie nodig?

Als je vraagt waarom je deze service nodig hebt moeten we toch eens met je praten. Je stelt namelijk niet de juiste vraag. De vraag die je moet stellen is namelijk: 'Hoeveel kost het onze organisatie om niet in video te investeren?' We zeggen dit omdat video keer op keer een van de krachtigste groeimotoren voor bedrijven is gebleken.

De feiten liegen er niet om!

49%

Bij marketeers die video inzetten, groeit hun omzet met 49% in vergelijking met  anderen

88%

Websitebezoekers brengen 88% meer tijd op een pagina door wanneer een video aanwezig is.

95%

Met video maak je 95% meer kans om vetrouwen op te bouwen met de kopers.

Hoe verloopt het animatieproces bij Home of the brave?

Intakegesprek

Het maken van een animatie film begint met een duidelijk beeld van de bedrijfsachtergrond en de doelstellingen. 

Storyboard

Met een leuk concept, een duidelijke script en een stralende voice-over brengen wij de onderdelen voor jouw verhaal tot leven in een storyboard om de verwachtingen af te stemmen. 

Animeren

De scenes worden geïllustreerd en de animator zorgt ervoor dat iedere scene tot leven komt door de elementen en karakters te animeren. 

Wie gaan er aan je animatie werken?

Een animatie is echt teamwork. Net als bij een speelfilm zijn er verschillende poppen nodig met ieder hun eigen expertise om het geheel tot een succes te maken voor jou.

Hamed

Online marketeer

Meestal wil je met je verhaal iemand bereiken, informeren en activeren. Een animatie is vaak een marketingmiddel. Daarom inventariseert Hamed samen met jou wat de doelstellingen zijn van de animatie en hoe ze bereikt kunnen worden

Réne

Copywriter

Je weet wie je wilt bereiken, waar we ze kunnen vinden en targetten. Nu moet er een rete goed verhaal geschreven worden die de kijker boeit. Réne schrijft het script.

Marco

Art director

Nadat het verhaal klaar is bepaalt de art director welke richting we op gaan qua look en feel, dit gaat in nauwe samenwerking met Noor de illustrator en Alicia de animator. Verder bewaakt hij het creatieve proces.

Noor

Illustrator

Als het verhaal af is en de look en feel is bepaald, kan Noor haar kunstje doen. Noor illustreert alles tot digitale tekeningen die geschikt zijn om geanimeerd te worden

Alicia

Animator

Wanneer de voice-over en de illustraties klaar zijn begint Alicia met het animeren van het geheel. Zij zorgt dat iedere scène en elk karakter gaat bewegen.

Marleen

Projectmanager

Wanneer zoveel verschillende mensen aan een project moeten werken is het enorm belangrijk dat iedereen binnen de afgesproken tijd alles afkrijgt en dat de communicatie met jou altijd optimaal verloopt.

Voorbeelden van onze animaties

Bitenny

Prally

BCT-Doc-Recognizer_robot

BCT

Doc Recognizer

Tekenplek

Tekencursus voor bedrijven

MWW-Huiselijk-Geweld-Animatie_scene

MWW

Huiselijk geweld

Markteffect

De Online Community

Jeugdbescherming west

Het BOT team

Wat klanten over ons zeggen

Wat kost een animatie?

Wat moet dat kosten illustratie

Animatie is altijd maatwerk en er zijn vele mogelijkheden in de uitwerking. De kosten van je project kunnen sterk variëren op basis van verschillende factoren waaronder (maar niet beperkt tot) het aantal animaties, de stijl, complexiteit van het verhaal, duur van de animatie en aantal overlegsessies.

Dat gezegd hebbende, beginnen de 2D animatiepakketten (gemiddeld) bij €1.650 en eindigen bij €7.500 voor een over the top animatie.

Voor een meer gedetailleerde prijsopgave kun je ons bellen of hieronder direct de prijs uitrekenen.

Meest gestelde vragen

Wat is de ideale lengte voor een animatie?

De ideale lengte voor een animatie is afhankelijk van je doelstelling. Wil je de animatie voor promotiedoeleinden inzetten op social media dan moet je onder de 60 seconden blijven. Wil je een proces of een idee uitleggen dan kun je het beste binnen 90 tot 180 sec blijven. Wij adviseren je altijd aan de hand van je doelstellingen en het platform waar op je het verhaal wilt vertellen.

Wat is de formule voor het creeren van een geweldige animatie video?

Geweldige animatie = Duidelijke boodschap + juiste illustraties + mooie voice-over + muziek en geluidseffecten + top animator

Mag ik zelf een storyboard of voice-over tekst aanleveren?

Natuurlijk mag je een script en storyboard aanleveren. Deze bestuderen wij en geven je feedback of deze geschikt is voor een animatie en of je daarmee jouw doelstellingen kunt bereiken. Bij Home of the brave maken wij alleen animaties waar wij zelf ook aan het script mogen werken. Dit is om ervoor te zorgen dat het eindresultaat altijd Brave genoeg is.

Als ik meer animaties afneem wordt het dan goedkoper?

De antwoord is JA! Maar dat is alleen mogelijk als je de opdrachten tegelijk verstrekt. Zo kunnen wij een aantal posten met elkaar combineren om de kosten te besparen. Denk hierbij aan een voice-over opname die tijdens dezelfde sessie opgenomen kan worden. Als je voor een eigen beeldtaal kiest worden je vervolg animaties altijd goedkoper omdat de beeldtaal reeds ontwikkeld is en hergebruikt kan worden. Een vereiste is wel dat je niet van onderdelen afwijkt.

Interesse in een afspraak?

Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

verzend